topbanner billede

Pindjord: Aalborg Universitetshospital

Øger sikkerhed og sparer ressourcer

Aalborg Universitetshospital har valgt Schneider Electric som leverandør af flere end 6.000 nye stikkontakter med pindjord. Den store udskiftning er i fuld gang, og fordelene er tydelige.

Pindjord øger sikkerhed og sparer ressourcer

Pindjord øger sikkerhed og sparer ressourcer billede

Et kortere eller længere hospitalsophold er noget, de færreste ønsker sig. Netop derfor anstrenger personalet på Aalborg Universitetshospital sig til det yderste for at gøre patienternes ophold så behageligt som muligt.

Det indebærer blandt andet, at patienter i høj grad selv må medbringe elektriske apparater, og det kan give udfordringer. Især på et hospital, hvor det er altafgørende at holde kritisk, medicinsk udstyr helt adskilt fra den øvrige el-installation.

Da hospitalet på grund af nye krav til HPFI-beskyttelse og jording skulle udskifte samtlige el-tavler og stikkontakter, var det oplagt at tænke patientsikkerhed, brugervenlighed og effektivitet ind i valget af nye stikkontakter.

Pindjord øger sikkerhed og sparer ressourcer billede

Udskifter 6.000 stikkontakter

Udskifter 6.000 stikkontakter billede

Med stikkontakter med pindjord, leveret af Schneider Electric, har Aalborg Universitetshospital fået den helt rigtige løsning, fortæller teknisk souschef Flemming Dalberg:

"Vi undersøgte markedet og kiggede på forskellige muligheder, og det stod hurtigt klart, at pindjord var den rigtige vej at gå. Derfor gik vi i dialog med Schneider Electric, som kunne leve op til vores krav og behov."

Alene i to af hospitalets bygninger i Aalborg er det en enorm udskiftning, Flemming Dalberg og hans medarbejdere er i gang med: Flere end 6.000 stikkontakter bliver udskiftet af lokale el-installatører, og Aalborgs kommende supersygehus på 150.000 kvadratmeter får også kontakter med pindjord.

Udskifter 6.000 stikkontakter billede

Pindjord er en perfekt løsning

Pindjord er en perfekt løsning billede

"Pindjord er en perfekt løsning til vores behov, og det er der flere årsager til. For det første er pindjord brugervenligt for patienterne, fordi kontakten også kan bruges til apparater med flade stikpropper uden jord - for eksempel de opladere, som typisk leveres med mobiltelefoner og tablets."

"En anden fordel er, at Schneider Electrics kontakter med pindjord er meget rengøringsvenlige i forhold til Schuko-kontakter med sidejord. Dette hjælper os med at holde hygiejnen i top, og tilmed understøtte patientsikkerheden”, forklarer Flemming Dalberg.

Den store leverance til Aalborg Universitetshospital omfatter især CLIC’LINE® stikkontakter til de mange installationskanaler på sengestuerne, hvor pindjord-kontakterne sidder side om side med de klassiske hospitalsstikkontakter med fladt faseben.

Pindjord er en perfekt løsning billede

Udskiftning af stikpropper på nye apparater

Udskiftning af stikpropper på nye apparater billede

Schneider Electric har også leveret en del LK FUGA® og et mindre antal LK OPUS® kontakter. De er typisk monteret i kontorer og personalerum, hvor der ved udskiftning af elektriske små apparater som for eksempel kaffemaskiner og mikroovne til personalerum, opstår problemer med at have den rette stikprop til den rigtige stikkontakt.

Netop her giver pindjord en yderligere - og meget mærkbar - fordel, fortæller Flemming Dalberg:

"Vi kan bruge vores personaleressourcer anderledes i teknisk afdeling, fordi vi på sigt ikke længere skal skifte stikpropper på nye, elektriske apparater. På et stort hospital som vores gør det en forskel, at vi kan bruge vores ressourcer på andre opgaver, og det giver tilvækst til kundernes forretning," siger Flemming Dalberg.

Udskiftning af stikpropper på nye apparater billede

Fakta

Aalborg Universitetshospital er Region Nordjyllands supersygehus og har flere end 6.500 fuldtidsmedarbejdere. Hospitalet har knapt 280.000 sengedage hvert år og omfatter flere afdelinger, som er geografisk spredt ud over det meste af Nordjylland. I Aalborg har hospitalet to afdelinger på i alt 300.000 kvadratmeter, og byggeriet af et helt nyt universitetshospital på yderligere 150.000 kvadratmeter er i gang - til forventet ibrugtagning i 2023.

 

Projekt

  • Løbende udskiftning af flere end 6.000 gamle stikkontakter. Alle nye stikkontakter til sengestuer, patientområder og personalerum er forsynet med pindjord
  • Stikkontakter til kritisk, medicinsk udstyr er hospitalsstikkontakter med fladt faseben
  • Udskiftning af el-tavler efter lovændring med nye krav til HPFI-beskyttelse og jording

Løsning

  • CLIC'LINE, LK FUGA og LK OPUS fra Schneider Electric

Kundefordele

  • Brugervenlig og sikker løsning for patienter og personale
  • Komplet adskillelse fra stikkontakter til kritisk udstyr - ingen risiko for tilslutning af kritisk udstyr i forkerte stikkontakter
  • Rengøringsvenligt design
  • Reducerer behovet for at udskifte stikpropper på nye apparater, fx mikroovne og kaffemaskiner