topbanner billede

Nu bliver den folkekære LK FUGA®-stikkontakt intelligent

Schneider Electrics nye intelligente stikkontakt kan både spare dig penge og give ro i maven – få overblik over dit energiforbrug og brug strømmen intelligent.

Smart Home-systemet Wiser™ udvider

Med en samlet målsætning om 70 procents Co2-reduktion inden 2030 er der brug for intelligente, strømbesparende løsninger. En sådan er den nye smarte LK FUGA-stikkontakt fra Schneider Electrics smart home-serie, Wiser. Nu bliver den folkekære stikkontakt intelligent, så du fx nemt kan overvåge dit energiforbrug. Og blot en øget opmærksomhed på husstandens elforbrug giver typisk en besparelse på 7-10 procent om året, så det er bare med at komme i gang.

I de fleste danske hjem står en masse el-apparater og sluger strøm – dag ud og dag ind. Især standby-tilstanden er problematisk.

Det koster en gennemsnitlig husstand 860 kroner om året og udgør intet mindre end mellem 10-15 procent af en gennemsnitlig families elforbrug. Det er helt unødvendigt, og noget du let kan ændre på, hvis du installerer den nye smart home-stikkontakt.

billede

Stikkontakten er nem at montere og er udformet i det stilrene og velkendte LK FUGA-design. Når den først er koblet op til dit system, kan du med Wiser-appen definere præcis, hvornår den tilsluttede enhed skal være tændt, og hvornår den skal være helt slukket. ”Dumme” enheder bliver smarte, og du har ikke længere behov for smartpærer og andre klodsede smart plugs. Har du flere Wiser-kontakter i hjemmet, kan du desuden slukke dem alle på samme tid med den smarte sluk alt-funktion. Spar på strømmen, når det er unødvendigt og tænd enheder, når du eksempelvis vil skræmme potentielle indbrudstyve væk – du bestemmer.

Smart overvågning og automatisk advisering

Ikke alle apparater har en standby-tilstand, og er enten tændte eller slukkede. Lad os tage strygejernet som det gode skræk-eksempel. Du er taget hjemmefra og er i tvivl, om du huskede at slukke på kontakten. Moderne enheder har en automatisk slukkefunktion, men har man et apparat af ældre dato, kan tanken om et glohedt jern på brættet give de fleste sved på panden. Her giver det ro i maven at vide, at strømmen er slukket ved kontakten, og er man i tvivl, kan man altid tjekke i Wiser-appen, som naturligvis kan tilgås på farten.

billede

Samme bekymring, men med omvendt fortegn, kan overføres til kummefryseren, som altid skal være tændt. Det vil være en katastrofe, hvis de frosne varer går til på grund af en fejl i elinstallationen.

Med Wiser trådløs stikkontakt og Wiser-appen kan du altid se den aktuelle belastning på den tilsluttede kontakt og bliver automatisk notificeret, hvis forbruget på en kontakt overstiger eller falder under en prædefineret grænse. Det giver dig mulighed for at reagere i tide, hvis noget ser forkert ud.

”Vores nye Wiser smarte stikkontakt gavner både miljøet og giver tryghed i hverdagen. Du kommer det unødvendige standby-forbrug til livs og får samtidig en vished om, at dine el-apparater ikke brager derudaf og potentielt kan gøre skade på dig selv eller dine omgivelser. Du styrer det hele via Wiser-appen, hvor du også løbende kan monitorere og justere dit forbrug. Det har aldrig været nemmere at være miljøbevidst og ansvarlig på samme tid,”


siger Martin Hannibal, Product Manager i Schneider Electric Danmark.

Wiser fra Schneider Electric indeholder desuden følgende løsninger og features:

Wiser gateway

Wiser gateway  billede

Wisers gateway udgør kernen i det intelligente hjem. Gatewayen samler data fra alle tilsluttede enheder og muliggør fjernbetjening. IP-gatewayen er baseret på en åben protokol ZigBee 3.0, hvilket betyder, at Wiser-komponenter ikke er låst til Wiser-systemet, men kan integreres i andre smart home-systemer.

Læs mere om Wiser gateway
Wiser gateway  billede

Wiser lysstyring

Wiser lysstyring billede

Muliggør en lang række belysningsscenarier og skræddersyede stemninger. Der kan for eksempel skabes en brugerdefineret lyssætning til at falde i søvn til eller personlige lysstier baseret på vaner og behov. Eksempelvis kan der gradvist blive aktiveret lys i gangen, i køkkenet og på børneværelset, når familiens yngste kommer hjem efter endt skoledag. Det er ligeledes muligt at ændre på lux-niveau og installere rumfølere, der kun tænder for lyset, når der bliver detekteret aktivitet.

Læs mere om lysstyring
Wiser lysstyring billede

Wiser jalousistyring

Wiser jalousistyring billede

Skaber mulighed for at åbne, lukke og programmere motoriserede gardiner og persienner via Wisers app. Dette kan hjælpe med at justere temperaturen, hvilket resulterer i energibesparelser. Gardiner og persienner kan ligeledes indstilles til automatisk at tilpasse sig daglige vaner og tidspunkter for solopgang og solnedgang.

Læs mere om jalousistyring
Wiser jalousistyring billede

Wiser batteritryk

Wiser batteritryk billede

Giver mulighed for at tænde og slukke for enheder samt at etablere faste indstillinger uden brug af telefon eller app. Kan indstilles til at styre bestemte enheder for lysstyring og solafskærmning og at udløse bestemte scenarier.

Læs mere om batteritryk
Wiser batteritryk billede

Wiser indendørs IP-kamera

Wiser indendørs IP-kamera billede

Kameraet kan registrere og spore bevægelser i hjemmet 24/7, hvilket gør det muligt at fjernovervåge og skabe ro i sindet hos beboerne.

Læs mere om indendørs IP kamera
Wiser indendørs IP-kamera billede

Wiser sensorer

Wiser sensorer billede

Diverse sensorer fra Schneider Electric komplimenterer Wiser ved at gøre boligen yderligere intelligent via automatiserede funktioner og notifikationer, der sparer på energien.
Sensorerne inkluderer:

  • Vandlækagesensor
  • Bevægelsessensor
  • Vindues-/dørsensor
  • Temperatur/luftfugtighedssensor
Læs mere om sensorer
Wiser sensorer billede

Lanceres i løbet af 2022:

Temperaturkontrol

Giver mulighed for at opretholde et behageligt indeklima ved løbende at følge med i temperaturforholdene fra radiatorer og gulvvarme. Funktionen giver desuden mulighed for at tænde for varmen på afstand i for eksempel et sommerhus, inden beboerne ankommer.

Energiovervågning

Skaber mulighed for energibesparelser ved at visualisere brugernes energiforbrug, hvilket gør det tydeligt at se, hvor og hvornår der i særlig grad forbruges elektricitet. Foruden at give et overblik over energiforbruget kan Wisers app estimere månedens energiforbrug og sende en notifikation, hvis energiforbruget er unormalt højt.