topbanner billede

Byggedirektør valgte Wiser™ smart home til drømmehuset

Som direktør for MOE, en af Danmarks største rådgivende ingeniørvirksomheder inden for ansvarligt og innovativt byggeri og anlæg, lå Wisers nyeste smart home-teknologi lige for, da Christian Listov-Saabye og hans familie skulle bygge deres nye drømmehus.

Som direktør for MOE, en af Danmarks største rådgivende ingeniørvirksomheder inden for ansvarligt og innovativt byggeri og anlæg, lå Wisers nyeste smart home-teknologi lige for, da Christian Listov-Saabye og hans familie skulle bygge deres nye drømmehus.

Christian Listov-Saabye, der er administrerende direktør i den rådgivende ingeniørvirksomhed MOE, har været inde over alle beslutninger i designet af sit drømmehus, og har valgt de ypperste, fremtidssikrede løsninger til det nye hjem. Familien har blandt andet fået installeret flere Wiser smart home-produkter til at understøtte deres hverdag og skabe øget komfort og tryghed i boligen.

”Vi havde længe drømt om at bygge vores helt eget drømmehus. Helt fra starten var vi enige om ikke at gå på kompromis med design og teknologi i hjemmet. Derfor var det oplagt at inddrage Wisers smart home-løsninger tidligt i planlægningen,”


- Christian Listov-Saabye, direktør hos MOE

billede

Gennem tæt dialog med teknikerne valgte Christian Listov-Saabye at få installeret Wisers Pucks, PIR og batteritryk til at gøre lysstyringen i hjemmet intelligent og nem at betjene via Wiser-appen. Derudover har familien fået to vandlækagesensorer i kælderen, som alarmerer familien, hvis der fx skulle opstå brud på vandrør, mens en Wiser Gateway blev installeret som centralt styringssystem for Wiser-produkterne.

billede

En fleksibel, trådløs løsning

En fleksibel, trådløs løsning billede

Christian Listov-Saabyes tidlige dialog med elektrikerne om Wiser smart home-løsninger betød stor fleksibilitet og besparelser i byggeprocessen i forhold til placering af kontakter og kabeltrækning. Fx kan Wisers trådløse betjeningstryk, der styrer lyset i boligen, nemt placeres på fx en glasvæg eller en pudset væg, hvor man ikke ønsker at ødelægge væggens struktur og udseende med ledningstræk, ligesom den kan ligge frit og fungere som en håndholdt fjernbetjening.

En fleksibel, trådløs løsning billede

”Batteritryk er en meget fleksibel løsning, som har gjort, at vi har sparet en hel del penge og ikke mindst CO2 i byggeprocessen, fordi vi undgik at trække en masse kabler i væggene, da lysstyringen mellem batteritryk-kontakterne og husets belysning sker trådløst. For de billigste og grønneste materialer i et byggeri er selvfølgelig dem, man ikke bruger, og det har vi det rigtig godt med. Derudover er det rart at vide, at vi altid kan flytte rundt på kontakterne, som det passer os og vores indretning,”


- Christian Listov-Saabye, direktør hos MOE

Intelligent lysstyring

Intelligent lysstyring billede

”Med Wisers pucks, bevægelsessensorer og batteritryk har vi taget belysning og lysstyring til et niveau, som jeg ikke har oplevet før. Alle lamper og spotlys i vores nye hjem kan styres, tilpasses og times via Wiser-appen. For eksempel har jeg timet vores udendørsbelysning til at følge solens op- og nedgang, og belysningen i tv-stuen kan også justeres, så den passer til enhver hyggestund,” siger Christian Listov-Saabye fortsætter:

”Wiser-appen er i det hele taget utrolig nem og intuitiv at bruge, og det er let at sætte forskellige ’lysstyringsscenarier’ op, som bidrager positivt til vores hverdag i hjemmet.”

Familien har tidligere haft Schneider Electrics IHC smart home-løsning, som de var vældig glade for. Derfor var de heller ikke i tvivl om at fortsætte med Wiser – Schneider Electrics nye smart home-system – i deres drømmehus.

Intelligent lysstyring billede

Øget tryghed

Øget tryghed billede

Ud over at indstille og styre belysning efter behov gør Wiser-appen det også muligt at tænde og slukke for lyset, når man ikke er hjemme – en funktion der har skabt øget tryghed for hele familien.

”Det er utrolig rart at vide, at vi kan tænde og slukke lyset i boligen, når vi ikke er hjemme. For år tilbage var vi desværre udsat for indbrud i vores tidligere hjem, og det ønsker vi bestemt ikke at opleve igen. Udover at vi har forskellige alarmer, og er koblet til et vagtselskab, kan vi let automatisere lyssætningen og sørge for, at lyset tænder på forskellige tidspunkter, ligesom vi altid kan slukke for lyset i Wiser-appen, når vi er på farten. Det skaber tryghed, og som en ekstra bonus er der også penge at spare på elregningen ved denne funktion,” siger Christian Listov-Saabye.

Øget tryghed billede

Energieffektive Wiser-produkter

Selvom drømmehuset allerede har fået installeret en omfattende Wiser smart home-løsning, indeholder Wiser-paletten en hel del flere løsninger, som nemt kan tilkobles senere og gøre hjemmet endnu smartere.

”Vi er allerede utrolig glade for vores Wiser smart home-løsning. Med tanke på energikrisen, giver det helt sikkert god mening at udforske de mange andre områder, som vi kan optimere vores hjem og hverdag på. Det kunne blandt andet være at få installeret intelligente adaptere, der kan overvåge elforbruget på de tilsluttede stikkontakter,”


- Christian Listov-Saabye, direktør hos MOE

Kundefordele med Wiser lysstyring

 

 

Lightbulb-white.png

Fleksibel lysstyring

Wire-white.png

Minimal kabeltrækning, der giver både økonomisk og CO2-mæssige besparelser

Livingroom-white.png

Øget tryghed med lysstyring via Wiser-appen

Lightbulb-dimmer-white.png

Høj komfort med de mange tilpasningsmuligheder af belysningen

wiser-batteritryk-white.png

Fleksible muligheder for indretning med batteritryk-kontakten