topbanner billede

Dobbelt sikret røgalarm med smart home-teknologi

Schneider Electric lancerer nu en intelligent røgalarm med 230V og batteri som ekstra sikring i smart home-serien Wiser. Ligesom den batteridrevne røgalarm, der blev lanceret i 2022, giver Wiser røgalarm 230V besked via telefonen, udsender en akustisk alarm og tænder det Wiser-styrede lys ved røg- og varmeudvikling i boligen.

Vær på forkant med både smart home-fordele og sikkerhed

Vær på forkant med både smart home-fordele og sikkerhed billede

Wiser røgalarm 230V giver elektrikere og bygherrer mulighed for at være på forkant med både smart home-fordele og sikkerhed

Siden 2004 har det været et krav til alle byggerier og renoveringer, der kræver byggetilladelse, at installere røgalarmer med ledning (udover batteri), mens man i ældre huse fortsat kan nøjes med at bruge en batteridrevet røgalarm. Med lanceringen af Wiser røgalarm 230V, sammen med den eksisterende Wiser røgalarm med batteri, dækkes alle krav og behov til røgalarmer nu i boliger. Og har man et ubenyttet lampeudtag med PL-dåse bagved kan lampeudtaget skiftes ud med en røgalarm.

Wiser røgalarm med batteri og Wiser røgalarm 230V giver ekstra tryghed i hjemmet – både som almindelig røgalarm, og når de integreres i Wiser smart home-systemet, hvor de bidrager med endnu mere convenience til det smarte hjem – og tilmed et prisvindende design .

Vær på forkant med både smart home-fordele og sikkerhed billede

Uanset om røgalarmen har batteri eller både 230V og batteri, øger man sin chance for at kunne reagere, inden branden og røgen får bredt sig, og derfor er røgalarmer også den primære anbefaling til at undgå dødsbrande.

Integreres røgalarmen i Wiser smart home-systemet, modtager man en notifikation på mobilen og en akustisk alarm, når der registreres røg- eller varmeudvikling i hjemmet. Samtidig kan røgalarmen interagere med andre enheder i Wiser smart home-systemet. Fx kan Wiser indstilles til at tænde al lyset i boligen, når den registrerer røg- eller varmeudvikling, så man kan finde vej ud i sikkerhed. I større boliger eller hjem med flere etager kan to eller flere af Wiser-røgalarmerne indstilles til at gå i gang samtidig, så alle i hjemmet alarmeres.

Øget tryghed i boligen

Øget tryghed i boligen billede

For at øge sikkerheden og undgå falske alarmer er Wiser røgalarm 230V udstyret med et avanceret dobbelt røgkammer, der reagerer på al farlig røg. Skulle det ske, at maden brænder på, uden at det potentielt er farligt, kan alarmen let stoppes med et enkelt tryk på røgalarmen.

Wiser røgalarm 230V har et back-up-batteri med op til 10 års levetid, og man får en notifikation i Wiser-appen, når batteriet er ved at udløbe, hvis alarmen er koblet til Wiser gateway. Man kan også indstille Wiser-appen til at give en påmindelse, når det er tid til den årlige test af røgalarmen, som sikrer, at den virker optimalt.

Øget tryghed i boligen billede

Wiser røgalarm 230V er ikke afhængig af en internetforbindelse, hvilket betyder, at den stadig kan alarmere og kommunikere med andre Wiser-røgalarmer i hjemmet, hvis internettet er nede. Er røgalarmen forbundet via Wiser gateway får man en notifikation på mobilen, uanset om man opholder sig i eller udenfor hjemmet.

Som pårørende kan man også få besked om røg- og varmeudvikling hos en ældre eller sårbar borger, der har røgalarmen installeret og forbundet med Wiser gateway.

Begge Wiser røgalarmer kan anvendes med Android og IOS.

Læs mere om Wiser Røgalarmer