topbanner billede

Røgalarmen til det smarte hjem

En røgalarm redder liv og er en væsentlig faktor i at forebygge brandskader og dødsfald. Schneider Electric lancerer nu en trådløs, intelligent røgalarm i smart home-serien Wiser, som sætter ind på flere fronter og giver besked via telefon, en akustisk alarm og tænder dit Wiser-styrede lys ved røg- og varmeudvikling i boligen.

billede

Den nye Wiser røgalarm tilføjer ekstra tryghed i hjemmet – både som almindelig røgalarm, og når den integreres i dit eksisterende Wiser smart home-system, hvor den bidrager med et prisvindende design og endnu mere convenience og tryghed til det smarte, og mere bæredygtige hjem.

Integreres røgalarmen i Wiser smart home-systemet, sikrer den trådløse forbindelse mellem røgalarmen og Wiser gateway, at man både får en notifikation på mobilen og en akustisk alarm, når der registreres røg- eller varmeudvikling i hjemmet. Samtidig kan røgalarmen interagere med andre enheder i dit Wiser smart home-system. Fx ved at tænde al lyset i boligen ved registrering af røg- eller varmeudvikling for at sikre, du bliver opmærksom på den potentielle fare. I større boliger eller hjem med flere etager kan to eller flere Wiser røgalarmer indstilles til at gå af samtidig, så alle i hjemmet alarmeres.

billede

Øget tryghed i hjemmet

For at øge sikkerheden og undgå falske alarmer er Wiser røgalarm udstyret med et avanceret dobbelt røgkammer, der reagerer på al farlig røg og varmeudvikling. Skulle det ske, at maden brænder på uden at være til fare, kan alarmen let stoppes med et enkelt tryk – enten fysisk på røgalarmen eller i Wiser-appen.

billede

Wiser røgalarmen har et indbygget batteri med op til 10 års levetid, og du får notifikation i Wiser-appen, når batteriet er ved at udløbe, hvis alarmen er koblet til Wiser gateway. Du kan også indstille Wiser-appen til at give dig en påmindelse, når det er tid til at udføre den årlige test af røgalarmen, som sikrer, at den virker optimalt.

Wiser røgalarmen er ikke afhængig af en internetforbindelse, hvilket betyder, at den stadig kan alarmere og kommunikere med andre Wiser røgalarmer eller lysstyringsenheder i hjemmet, hvis internettet skulle være nede. Er røgalarmen forbundet via Wiser gateway får du en notifikation på mobilen, uanset om du opholder dig i eller udenfor hjemmet. Som pårørende kan du også få besked om røg- og varmeudvikling hos en ældre eller sårbar borger, der har røgalarmen installeret og forbundet med Wiser gateway.

billede

Fakta om dødsbrande i Danmark

Hvert år omkommer der i gennemsnit 63 personer som følge af dødsbrande i danske hjem (fra 2010-2019). Langt de fleste dødsfald – 57% – skyldes rygning, mens uforsigtighed ved madlavning og glemte stearinlys er årsag til henholdsvis 6 og 5% af tilfældene. Men 14% opstår af ukendte årsager.

billede

En stor del af disse dødsbrande kunne være undgået, hvis der havde været installeret en røgalarm i boligen. Ved at gøre røgalarmen lettere at bruge og øge muligheden for notifikationer til hjemmets beboere, vil Schneider Electric gøre sit til, at danskerne får installeret røgalarmer i hjemmet og dermed være med til at forebygge dødsbrande.

For vejledning til opsætning af Wiser røgalarm i hjemmet, og gennemgang af mulighederne i Wiser by SE appen, klik her.

billede

Se alle Wiser produkterne

billede

Wiser bliver snart endnu smartere

Temperaturkontrol

- Lanceres i løbet af 2022

Giver mulighed for at opretholde et behageligt indeklima ved løbende at styre temperaturforholdene fra radiatorer. Med denne funktion kan man desuden tænde for varmen på afstand i for eksempel et sommerhus, inden beboerne ankommer.

Energiovervågning

- Lanceres i løbet af 2022

Skaber mulighed for energibesparelser ved at visualisere brugernes energiforbrug, som gør det tydeligt at se, hvor og hvornår der i særlig grad forbruges elektricitet. Foruden at give et overblik over energiforbruget kan Wisers app estimere månedens energiforbrug og sende en notifikation, hvis energiforbruget er unormalt højt.