topbanner billede

Wiser udvider: Smart-sensorer til det intelligente hjem

Schneider Electric udvider igen sin portefølje af smart home-produkter og kan nu præsentere to nye PIR-sensorer, der som noget helt nyt passer til installation i de kendte LK FUGA®-designrammer. 

Schneider Electrics nye smart home-system, Wiser, udvides nu med to nye smarte produkter, der gør hjemmet endnu mere intelligent og automatiseret. LK FUGA Wiser PIR med lysdæmper og LK FUGA Wiser PIR med relæ er begge infrarøde bevægelsessensorer, der kan anvendes til automatisk styring af den indendørs belysning.

En PIR-sensor (Passive Infrared Sensor) øger komforten og er samtidig med til at spare på energien. Lyset tænder automatisk, når en person bevæger sig ind i sensorens synsfelt, og slukker igen, når vedkommende forlader lokalet. Det er både smart, praktisk og miljøvenligt.

Sensorerne har en detekteringsvinkel på 160⁰ vandret og er beregnet til montering i normal afbryderhøjde. Som noget helt nyt er de desuden specielt designet til installation i de kendte LK FUGA-designrammer, så det bliver muligt at få et enkelt og stilrent udtryk.

Afdæmpet eller fuld belysning

Afdæmpet eller fuld belysning billede

Skønt de to PIR-sensorer ser identiske ud på overfladen og tilbyder næsten samme funktionalitet, er der en væsentlig forskel på dem. Som navnet antyder, har den ene model indbygget lysdæmper, imens den anden har et indbygget relæ. I korte træk betyder det, at modellen med lysdæmperen egner sig godt til områder i hjemmet, hvor det eksempelvis om natten er rart med en svag belysning, mens modellen med indbygget relæ er ideel for eksempelvis i en entre eller bryggers, hvor man ønsker fuld belysning.

Afdæmpet eller fuld belysning billede

”Det intelligente hjem bliver først rigtig smart, når man begynder at montere sensorer, der tænder og slukker for lyset automatisk. Det sparer på energien, men er også utrolig smart og praktisk. Lad eksempelvis en sensor styre lyset om natten, når du skal på toilettet eller forbi køleskabet, eller lad sensoren lyse op i entré eller bryggers, når du kommer hjem med indkøb og har svært ved at nå kontakten på væggen. Når man først har vænnet sig til automatiseret lysstyring, går man ikke tilbage til de gamle analoge kontakter,” siger Martin Hannibal, Product Manager i Schneider Electric Danmark.

Med eller uden Wiser gateway

Med eller uden Wiser gateway billede

Justering af de to nye sensorer klares via Wiser-appen. Her indstilles følsomhed, lux-niveau og timertid. Via automatiseringer kan lysdæmperen programmeres til at tænde på et givent lysniveau, når der registreres bevægelse. Relæet på 10A kan betjenes lokalt eller indgå i en korrespondance-funktion via trykkontakter.

Kort tryk fungerer som tænd/sluk, langt tryk dæmper enten op eller ned. Lysdæmperen kan dæmpe ohmsk, induktiv eller kapacitiv belastning og installeres uden NUL-leder. Lysdæmperen fungerer som en universel LED-dæmper til LED-belastninger 7-100VA (RC) 7-20VA (RL) og 14-200W resistiv.

Begge modeller kan også anvendes uden Wiser gateway - dog med begrænsede indstillingsmuligheder gennem rumstyringsfunktionen.

Med eller uden Wiser gateway billede