topbanner billede

Se hvornår strømmen er grønnest og billigst med ny funktion i Wiser-appen for boligejere

Ny opdatering af smarthome-systemet Wiser fra Schneider Electric giver boligejere mulighed for med få klik at planlægge strømforbruget efter, hvornår strømmen er billigst og grønnest

Der er masser af penge at spare på elregningen, hvis man planlægger sit strømforbrug efter elpriserne. Og nu bliver det langt lettere for brugerne af smarthome- og energistyringssystemet Wiser af gøre lige præcis det, da Schneider Electric netop har lanceret en opdatering af Wiser-appen, som integreres med den paneuropæiske el-børs Nord Pool.

Med blot få klik i Wiser-appen kan brugerne nu både se prisen på strøm i realtid samt en prognose, som opdateres hver dag kl. 14 for de kommende 48 timer, og indstille deres tilkoblede enheder til at tænde og slukke derefter. Den nye funktion kræver blot, at brugeren får en elektriker til at installere en energisensor fra Schneider Electric i eltavlen.

Billig strøm er ofte den grønneste

Foruden at bidrage positivt til husholdningsbudgettet, kan brugen af den nye prisfunktion i Wiser også gavne det store klimaregnskab. For ofte er den billigste strøm også den grønneste.

 

”Med integrationen af Nord Pool-prognoser i Wiser kan brugerne både spare penge og bidrage aktivt til den grønne omstilling. Prisen på strøm er typisk højst om morgenen og aftenen, hvor efterspørgslen er stor, men ved at sprede danskernes strømforbrug mere ud over dagen, hvor strømmen også er billigere og ofte produceret af vedvarende energikilder, kan appen ikke bare skabe besparelser for brugerne, men også bidrage til stabiliseringen af elnettet til gavn for hele samfundet,”


Martin Hanibal, Offer Manager Smart Home hos Schneider Electric.

Flere nye funktioner inden for energistyring og -overvågning bliver tilgængelige i Wiser-appen hen over efteråret, blandt andet muligheden for at modtage personaliserede spareråd og forbrugsoverblik ved installation af blot en enkelt PowerTag i eltavlen.

Den nye funktion i Wiser-appen er allerede tilgængelig.