topbanner billede

Schneider Electric: Verdens mest bæredygtige virksomhed

Lauritz Knudsen er en del af den globale koncern Schneider Electric, som blandt 8.000 nominerede, blev kåret til verdens mest bæredygtige virksomhed i det internationalt anerkendte Global 100-indeks fra Corporate Knights. 

Stor ære i ny titel

Stor ære i ny titel billede

Schneider Electric, der er global ekspert i energioptimering, er af den canadiske organisation Corporate Knights blevet kåret til verdens mest bæredygtige virksomhed. Det står klart efter offentliggørelsen af det såkaldte Global 100-indeks, der fungerer som rettesnor for bæredygtighed, og som normalt bliver tildelt i forbindelse med Det Verdensøkonomiske Forum i Davos, Schweiz. 

Global 100-indekset måler blandt andet på, hvor meget vedvarende energi og affald virksomheder genererer, og som noget nyt inkluderer målingen i år også faktorer som sygefravær, diversitet og såkaldt rene investeringer.

Stor ære i ny titel billede

Schneider Electric har netop taget hul på en ny strategi, der helt skal fjerne virksomhedens klimaaftryk inden 2025 via en omstilling til 100 procent grøn el og en omstilling af virksomhedens bilpark fra benzin og diesel til el og hybrid.  

I Danmark betyder det udskiftning af i alt 265 biler over de kommende fem år og en forventet årlig CO2-reduktion på 4.500 tons. 

Smart Factory med grønnere fremtid

Smart Factory med grønnere fremtid billede

Målet skal desuden nås via initiativer fra Schneider Electrics såkaldte smart factory i Ringsted, hvor blandt andet en del af vores Lauritz Knudsen-sortiment produceres. 

Her tester virksomheden løsninger, der gør det muligt at producere mere effektivt med et mindre klimaaftryk til følge. Det sker blandt andet ved at gøre brug af kunstig intelligens, augmented reality og sensorer, der måler på eksempelvis bevægelse, temperatur og lys for ad den vej at kunne automatisere for eksempel driften af en bygning og nedsætte energiforbruget.

Smart Factory med grønnere fremtid billede