topbanner billede

Hjælp kunderne med at spare på strømmen

Elektrikere kan nemt hjælpe kunderne med at få et overblik over elforbruget i hjemmet med Schneider Electrics Resi9 PowerTag til Wiser®. Ved at koble den lille, trådløse energimåler til eltavlen kan kunden følge sit elforbrug i realtid med den gratis Wiser smart home-app, og blandt andet blive opmærksom på, hvor og hvornår der kan spares på energien i boligen. 

billede

Resi9 PowerTag til Wiser er verdens mindste, trådløse energimåler. Med de små ’tags’ kan elektrikeren gøre el-tavlen intelligent, så alle fejlstrømsafbrydere og automatsikringer i tavlen overvåges og måler belastning i energi(kW) og forbrug(kWh) helt præcist.

Den indsamlede data kommunikeres trådløst via en gateway til Wiser-app’en. Her kan man følge elforbruget i realtid, mens alarmer kan indstilles i app’en til at vise, hvis der sker udfald i forsyningen eller andre afvigelser fra normalt forbrug. Samtidig giver Wiser-app’en en energioversigt med en estimeret pris for det aktuelle elforbrug – en feature der i løbet af 2023 opgraderes til at trække live data direkte fra de aktuelle energipriser på Nord Pools el-børs.

billede

”Med Resi9 PowerTags får elektrikerne endnu en indgangsvinkel til at rådgive om de mange fordele ved det intelligente og energibesparende smart home, og hvordan eltavlen spiller en central rolle i fremtidssikringen af hjemmet. Den kompakte energisensor er nem at installere for elektrikeren og er næste skridt på vejen til at hjælpe kunden med at opnå større indsigt i hjemmets energiforbrug,”


- Martin Hannibal, der er Product Manager i Schneider Electric.

Elektrikerens vigtige rolle som lokal

Elektrikerens vigtige rolle som lokal billede

Landets elektrikere får i stigende grad en vigtigere rolle i den grønne omstilling. Ifølge en rapport fra TEKNIQ Arbejdsgiverne og Dansk El-Forbund[1] kræver helt op til 80 procent af den grønne omstilling og Danmarks ambitiøse klimamål for 2030, at el-branchen sættes i spil. Blandt andet med direkte rådgivning til forbrugerne om mere klima- og energibesparende løsninger.

”Landets elektrikere spiller en afgørende rolle i at udrulle den grønne omstilling i de danske hjem og sætte skub i elektrificeringen, og med Resi9 PowerTag til Wiser  får de endnu et kort på hånden til at rådgive deres kunder om, hvordan de kan spare på energien. For eksempel når man er ude at installere en varmepumpe i et hjem, der i forvejen har Wiser-produkter, giver det god mening at rådgive om yderligere energioptimering af boligen med Resi9 PowerTag” siger Martin Hannibal.

[1] *Kilde: Valcon-rapport, marts 2022, fra TEKNIQ Arbejdsgiverne og Dansk El-Forbund.

Elektrikerens vigtige rolle som lokal billede

I løbet af 2023 bliver det i energioversigten i Wiser smart home-app’en også muligt at se belastningen og forbruget på de enkelte forbrugsgrupper i tavlen.