topbanner billede

Hovedsponsor for DM i Skills 2024 har ambitioner for elektrikerfaget

Schneider Electric, verdens førende virksomhed inden for energioptimering, støtter som stolt hovedsponsor særligt op om elektrikerfaget ved DM i Skills 2024. Det er nemlig virksomhedens klare ambition, at det årlige mesterskab for faglærte elektrikere skal inspirere endnu flere unge til at vælge en grøn tech-uddannelse.

Når Dyreskuepladsen i Roskilde om få dage lægger græs til DM i Skills, er det muligt at opleve flere dyste end nogensinde før. DM i Skills er det årlige mesterskab for det faglærte Danmark, og den 18. – 20. april dyster 280 unge i mesterskabernes 47 forskellige konkurrencefag. Blandt deltagerne er landets fem dygtigste elektrikerlærlinge, som netop har besøgt Schneider Electric og er blevet klædt på til at dyste om titlen som Danmarksmester.

”Den grønne omstilling kalder på elektrikere med skarpe hoveder og kloge hænder. Uden elektrikere vil vi simpelthen aldrig nå regeringens klimamål. Vi ser det derfor som vores fornemmeste opgave som hovedsponsor at støtte op om talenterne og fremme de mange karrieremuligheder, der er som elektriker,”
siger Mette Sandgaard Kühl, der er Channel Manager med ansvar for uddannelse og produkttræning til landets tekniske skoler og elektrikere hos Schneider Electric.

Hele 80 procent af de løsninger, som skal accelerere Danmarks grønne omstilling, kræver en elektriker til implementering. Men færre unge søger ind på elektrikeruddannelsen, og mens Danmark har akut behov for flere faglærte med grønne tech-kompetencer, ser udviklingen desværre ikke ud til at vende. I 2022 blev 40 procent af de opslåede stillinger målrettet elektrikere slet ikke besat. Samtidig faldt optaget på elektrikeruddannelsen med hele 15,9 procent.

Flere end 50.000 gæster

Hos Schneider Electric ser man hovedsponsoratet for DM i Skills som den perfekte kulisse til at inspirere og opmuntre flere unge til at vælge en karriere inden for elektrikerfaget og deltage aktivt i Danmarks grønne omstilling:

”Vi forventer op mod 50.000 besøgende og glæder os til at se og vise tusindvis af skoleelever, unge, børn og deres forældre, hvor mange spændende muligheder elektrikerfaget rummer – og forhåbentligt vil mesterskabet bidrage til at endnu flere søger ind på uddannelsen, som kan være med til at vende Danmark fra sort til grøn energi,"
siger Mette Sandgaard Kühl fra Schneider Electric.

Mød Schneider Electric på DM i Skills

Få en snak om fremtidens elektriker og de mange karrieremuligheder, som uddannelsen giver adgang til ved Schneider Electrics stand til DM i Skills: Telt 3 ved El og VVS. Schneider Electric, der har lokal produktion i Ringsted, R&D i Kolding og hovedkvarter i Ballerup, bidrager udover sponsoratet med produkter og løsninger til landets erhvervsskoler. Ligeledes sponserer Schneider Electric de mange materialer, som de fem finalister skal benytte i dystende under dettes års DM i Skills.