topbanner billede

Optimer elforbruget i boligen med ny funktion i Wiser-appen

Find ud af hvilke enheder i boligen, der forbruger mest, og spar strøm og penge. Vi lancerer i samarbejde med Eliq en helt ny funktion i deres smarte energistyringssystem Wiser, der giver indblik i, hvad hjemmets forskellige installationer forbruger, og hvordan man kan spare.

Den kolde, mørke vintertid er over os. Radiatorerne er tændt, gulvvarmen slået til, simreretterne bobler på komfuret, og belysningen er indstillet til hygge.

Men for mange danskere resulterer det øgede forbrug i vintersæsonen i en ubehagelig overraskelse, når varme- og elregningen lander i postkassen. Så hvordan sikrer man, at forbruget ikke stikker af – samtidig med at man er tilpas i sin bolig?

Vi lancerer en helt ny funktion til deres smarte energistyringssystem til boligen, Wiser, der gør det muligt både at få samlet overblik over sit forbrug samt indblik i, hvor meget hjemmets enkelte installationer forbruger. Samtidigt giver funktionen adgang til personaliserede og konkrete sparetips baseret på hjemmets forbrugsprofil.

 

Den nye funktion er et resultat af vores samarbejde med den svenske energioptimeringsvirksomhed Eliq og kan findes i Wiser-appen under ”Indsigter”, hvis man har installeret en eller flere PowerTags til Wiser.

For at få adgang til dataen skal man oprette en profil for sit hjem i Wiser-appen. Baseret på information om blandt andet boligens størrelse, antal beboere og elinstallationer sammenligner Eliqs algoritme ens forbrug for hver enkelt installation med lignende husstande og kommer med gode råd til, hvor og hvordan man med fordel kan spare.

 

Efterhånden som algoritmen bliver mere bekendt med hjemmets forbrug, bliver sparetipsene også mere målrettede og konkrete.

”Det kan være svært for den enkelte forbruger at gennemskue, hvor de skal sætte ind for at opnå besparelser på elregningen, for det afhænger af ens personlige forbrugsmønster. Her kan det være en stor hjælp at kunne sammenligne sit forbrug med andre, der ligner en selv, og modtage sparetips, der er skræddersyet til ens profil.

Målet er, at man får skåret det unødvendige forbrug fra, uden at det gør ondt, så man i sidste ende har råd til de ting, der betyder noget,” siger Martin Hannibal, produktchef hos Schneider Electric.

 

Vi udvider hele tiden mulighederne for energistyring til hjemmet med nye produkter og features i Wiser-appen. I foråret lancerede vi PowerTags, som sættes direkte i eltavlen, hvor de kan måle energiforbruget på de enheder, man ønsker at overvåge. Med den nye Eliq-funktion bliver det nu endnu lettere, da man med installation af blot en enkelt PowerTag kan få indblik i boligens forbrug brudt ned på en række forbrugskategorier.

Eliq-funktionen i Wiser-appen er allerede tilgængelig i mere end 25 europæiske lande – og fra i dag også i Danmark og Finland. For at få adgang til funktionen, skal man få en elektriker til at installere minimum én PowerTag i boligens eltavle.

Læs mere om Powertags til Wiser her