topbanner billede

Pressemeddelelse: Klassisk dansk design nu Cradle-to-Cradle-certificeret

Schneider Electric, den globale ekspert i energioptimering, har netop opnået en ny cirkulær milepæl med den internationalt anerkendte Cradle-to-Cradle-certificering af de største salgssucceser i den danskproducerede og -designede LK FUGA-serie af afbrydere og stikkontakter.

billede

Siden 2005, hvor Schneider Electric som de første i industrien begyndte at måle på deres egen indvirkning på miljø, klima og mennesker, har man investeret i at udvikle løsninger, der dokumenteret mindsker påvirkningen og tager hensyn til omverdenen. Et arbejde, der blandt andet fik Schneider Electric kåret til verdens mest bæredygtige virksomhed i 2021.  

Nu har den vedholdende indsats ført til endnu en strategisk vigtig milepæl med Cradle-to-Cradle-certificeringen af en del af virksomhedens ikoniske LK FUGA- og OPUS66-portefølje af afbrydere og stikkontakter. Begge serier, der produceres lokalt på virksomhedens fabrik i Ringsted, er blevet tildelt den internationalt anerkendte certificering på bronzeniveau.

billede

”I Schneider Electric er bæredygtighed integreret på alle niveauer i vores forretningsstrategi, lige fra vision til produktudvikling. Det gælder både globalt og lokalt her på fabrikken i Ringsted. Med Cradle-to-Cradle-certificeringen af nogle af de mest sælgende produkter i vores LK FUGA- og OPUS66-portefølje, har vi nået en meget vigtig milepæl i vores mål om net-zero CO2-udledning i hele værdikæden i 2050,”


Susanne Emich, Safety, Environment and Real Estate Manager hos Schneider Electric i Ringsted.


Hun understreger, at arbejdet på ingen måde slutter her.

"Vi har accelereret vores produktudvikling indenfor cirkulær økonomi og arbejder allerede nu målrettet på at stige i certificeringsniveau samt udvide certificeringen til en bredere del af sortimentet.”

Certificeret til fremtiden

Certificeret til fremtiden billede

Cradle-to-Cradle-certificeringen er en handlingsorienteret standard for produkter, som indgår i biologiske eller tekniske kredsløb i en cirkulær genanvendelsesproces. Her bliver produktet bedømt ud fra fem forskellige kriterier: Materialesikkerhed, genbrug, vedvarende energikilder i produktionen, håndtering af CO2-emissioner, håndtering af vand og social ansvarlighed.

Cradle-to-Cradle-certificeringen er ifølge produktchef for Home & Distribution i Schneider Electric, Mark Bitsch, et godt eksempel på, hvordan Schneider Electric arbejder med at fremtidssikre sine produkter.

Certificeret til fremtiden billede

”Intet får lov til at hvile på laurbærrene i Schneider Electric. Vi udvikler konstant vores portefølje, så produkterne ikke bare følger med tiden, men er fremtidssikrede. Den klassiske FUGA-afbryder, der i dag sidder i langt størstedelen af danske hjem og bygninger, blev designet tilbage i 1981. Takket være Jørgen Juuls solide og gennemtænkte design har det været muligt at bygge om, på og til, så afbryderen i dag både kan kombineres med intelligente energieffektive systemer og nu også genanvendes og Cradle-to-Cradle-certificeres. Det er design, der holder,”


siger Mark Bitsch, produktchef Home & Distribution i Schneider Electric.

Læs mere om Schneider Electrics arbejde med cirkulær økonomi og Cradle-to-Cradle

Her kan du også se den komplette liste over Cradle-to-Cradle-certificerede produkter hos Schneider Electric i Danmark