topbanner billede

Cradle to Cradle-Certificering af LK FUGA® og LK OPUS®

LK FUGA® og LK OPUS® 66 er blevet Cradle to Cradle-certificeret

Vi er stolte over, at en del af det bedst sælgende sortiment for installationsmateriel-serierne LK FUGA® og LK OPUS66® har opnået en bronze-certificering efter den internationalt anerkendte produktstandard Cradle to Cradle Certified®, som administreres af den uafhængige non-profit organisation, Cradle to Cradle Products Innovation Institute. Certificeringen af LK FUGA og LK OPUS66 er en vigtig milepæl, og en naturlig konsekvens af vores kontinuerlige fokus på at bidrage til den grønne omstilling ved at udvikle og producere produkter og løsninger, der mindsker belastningen på klima og miljø.

Certificeringen gælder vores mest populære afbrydere, stikkontakter og afdækningsrammer for hhv. LK FUGA og LK OPUS66 billede

Hvad er Cradle to Cradle Certified®?

Hvad er Cradle to Cradle Certified®? billede

Cradle to Cradle Certified® bygger på Cradle to Cradle-konceptet, der handler om at designe genanvendelige produkter, processer og systemer under hensyntagen til hele livscyklussen. De negative effekter af produktion og produkt skal minimeres og de positive effekter fra ”vugge til vugge” skal fremmes – fra råvareudvinding til genvinding af det brugte produkt til ny anvendelse.

For at blive Cradle to Cradle Certified® skal produktet opfylde de cirkulære kriterier, som standarden kræver. De måles på 5 kategorier, der hver især bedømmes til et angivet niveau: Bronze, Sølv, Guld eller Platin. Det er den laveste score på de 5 områder, der bestemmer det samlede resultat.

Læs mere om Cradle to Cradle Certified®
Hvad er Cradle to Cradle Certified®? billede

De 5 Cradle to Cradle Certified®-kategorier

Cradle-to-Cradle_Materiale-sikkerhed_ikon.svg

Materiale
sikkerhed


Fokus på hvorvidt produkter fremstilles ved hjælp af kemikalier, der er så lidt skadelige for mennesker og miljø som muligt.

Cradle-to-Cradle_Materiale-genbrug_ikon.svg

Materiale
genbrug


Fokus på hvordan affald kan elimineres. ved at genanvende brugte produkter, dele og materialer.

Cradle-to-Cradle_Vedvarende-energi-CO2_ikon.svg

Vedvarende energikilder i produktion & CO2 håndtering


Fokus på at produkter fremstilles ved hjælp af vedvarende energi for at reducere udledningen af drivhusgasser.

Cradle-to-Cradle_Vand_ikon.svg

Håndtering af vand


Fokus på at vandressourcen anvendes effektivt, vandområder er beskyttet, og at rent vand er tilgængeligt for mennesker og alle andre organismer.

Cradle-to-Cradle_Social-ansvarlig_ikon.svg

Social ansvarlighed


Fokus på en forretningsdrift, der er retfærdig og respekterer alle mennesker og naturlige systemer, der påvirkes af fremstillingen af produktet.

Vores resultater

På de fem kategorier har vi opnået hhv. 1 Platin-niveau, 3 Guld-niveauer og 1 Bronze-niveiau. Det giver os samlet en certificering på Bronze-niveau på LK FUGA og LK OPUS, ud fra reglen om at laveste score bestemmer.

Vores lokale fabrik i Ringsted, hvor begge serier produceres, har spillet en afgørene rolle i at opfylde de strenge krav som certificeringen kræver. Nedenfor gennemgås vores resultater på hver kategori:

billede

Cradle-to-Cradle-Score.jpgCradle-to-Cradle-Score_Materiale-sikkerhed.jpg Cradle-to-Cradle-Score_Materiale-genbrug.jpgCradle-to-Cradle-Score_Vedvarende-energi-CO2.jpgCradle-to-Cradle-Score_Vand.jpgCradle-to-Cradle-Score_Social-ansvarlighed.jpg

Materiale sikkerhed

Materiale sikkerhed billede

Mindst 75 % af produktet er (efter vægt) vurderet ud fra ABC-X-ratings. Eksternt Administrerende Komponenter (EMC'er) betragtes som vurderede og bidrager til den samlede procentdel af produktet, der er blevet vurderet.

Produkter, der udelukkende er biologiske næringsstoffer i naturen (f.eks. kosmetik, personlig pleje, sæber, rengøringsmidler osv.) skal vurderes 100 %. Der er udviklet en udfasnings- eller optimeringsstrategi for de materialer med en X-rating.

Materiale sikkerhed billede

Materiale genbrug

Materiale genbrug billede

Vores produkter har en materialegenbrugsscore, der er ≥ 65. Vi har udarbejdet en "næringsstofstyring"-strategi for produkterne - herunder omfang, tidslinje og budget.

Inden for vores produktion i Ringsted har vi etableret lukkede kredsløb for direkte at genbruge restmateriale i vores støbeprocesser for at producere mindst muligt spild.

Materiale genbrug billede

Vedvarende energikilder i produktion & CO2 håndtering

Vedvarende energikilder i produktion & CO2 håndtering billede

I det sidste led af produktets produktion skal vedvarende energikilder udgøre 50 % af den indkøbte elektricitet, ellers skal den være udlignet af vedvarende energi-projekter. Samtidig skal 50 % af direkte emissioner på fabrikken være udlignet. 

95 % af energien til vores produktion på vores fabrik i Ringsted kommer fra vedvarende energikilder. Et igangværende projekt skal være med til at erstatte gas som en opvarmningskilde til fabrikken med 100 % vedvarende energikilder.

Vedvarende energikilder i produktion & CO2 håndtering billede

Håndtering af vand

Håndtering af vand billede

Alt vandet, der forlader vores produktionsanlæg, opfylder drikkevandskvalitetsstandarderne. 

Vi bruger ikke vand i vores produktionsprocesser, men vores kølevandsstrøm til støbemaskinerne er et lukket kredsløb og skaber derfor ikke spildevand. 

Håndtering af vand billede

Social ansvarlighed

Social ansvarlighed billede

Vi har etableret mange initiativer for at sikre et retfærdigt arbejdsmiljø for vores medarbejdere og leverandører rundt om i verden. Vores Trust Charter understøtter en ærlig og gennemsigtig kommunikation. Med initiativer som Diversity, Equity and Inclusion samt Fair Pay ønsker vi at fremme et retfærdigt og fordomsfrit arbejdsmiljø for alle vores medarbejdere.

Social ansvarlighed billede

Vi arbejder målrettet videre...

Med Cradle-to-Cradle-certificeringen af nogle af de mest sælgende produkter i vores LK FUGA- og OPUS66-portefølje, har vi nået en meget vigtig milepæl i vores mål om net-zero CO2-udledning i hele værdikæden i 2050 – og arbejdet slutter på ingen måde her. Vi har accelereret vores produktudvikling indenfor cirkulær økonomi og arbejder løbende og målrettet på både at stige i certificeringsniveau samt udvide certificeringen til en bredere del af sortimentet.

Læs mere om vores Cradle to Cradle-produkter

Læs mere om Miljø og Klima: