FAQ ny FUGA

Her har vi samlet de mest stillede spørgsmål fra elektrikere vedr. produkter i ny FUGA lanceringen. Vi svarer her. Har du som elektriker spørgsmål, der ikke bliver besvaret, er du meget velkommen til at kontakte vores support.

Spørgsmål: LK FUGA® og andre designs
Kan alle LK FUGA® enheder - afbrydere, stikkontakter, lysdæmpere, pirfølere, dataudtag, IHC og KNX tryk og udtag installeres sammen med alle designs?

Svar: LK FUGA® og andre designs
Ja, alle enheder i LK FUGA® passer til LK FUGA®SLIM,  LK FUGA®SOFT, LK FUGA®CHOICE, LK FUGA®PURE og LK FUGA®BASELINE

Se ny FUGA design
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spørgsmål: USB-oplader
Kan alle nye enheder, som USB-lader med 230V udtag, installeres i de eksisterende dåser?

Svar: USB-oplader
Ja, alle indsatse kan installeres i både de nye og eksisterende dåser, så længe de er dybe nok.

Læs om USB-oplader
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spørgsmål: USB-lader 1000mA
Hvorfor er USB-lader ikke kraftigere end 1000mA?

Svar: USB-lader 1000mA
Det skyldes, at en USB-lader udvikler en del varme. Jo kraftigere - des mere varme. For nuværende er det et sikkerhedsspørgsmål mht. at minimere varmeudviklingen inde i stikkontakten.

Læs om USB-oplader
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spørgsmål: iPad/tablet i USB-lader
Kan man oplade en iPad/tablet i den nye USB-lader?

Svar: iPad/tablet i USB-lader
USB-laderen er på 1000 mA., dvs. at man godt kan oplade en iPad/tablet, det tager bare lidt længere tid.

Læs om USB-oplader
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spørgsmål: Rammer i eksisterende dåser
Kan LK FUGA®SOFT, LK FUGA®CHOICE, LK FUGA®PURE designrammer installeres i eksisterende (allerede indsatte) dåser?

Svar: Rammer i eksisterende dåser
Ja, de kan alle installeres sammen med de gamle indmurings- og indstøbningsdåser. Med hensyn til de blå og grå forfradåser, er det en anden sag. Her er det nødvendigt at udskifte til den nye vindtætte forfradåse. Dette kan lade sig gøre da det er samme hulstørrelse til begge dåser.

Se ny FUGA design
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spørgsmål: LK FUGA®SLIM og vægdåser
Kan LK FUGA®SLIM designet installeres i de eksisterende vægdåser?

Svar: LK FUGA®SLIM og vægdåser
Nej, LK FUGA®SLIM designet kan kun installeres sammen med de nye dåser: orange forfradåser, grønne indmuringsdåser og gule indstøbningsdåser.

Læs om LK FUGA®SLIM.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spørgsmål: LK FUGA®BASELINE 50 rammer
Kan LK FUGA®BASELINE 50 rammer installeres på de nye dåser?

Svar: LK FUGA®BASELINE 50 rammer
Nej, LK FUGA®BASELINE 50 rammer kan installeres sammen med de gamle indmurings- og indstøbningsdåser, som før i tiden.

Læs om LK FUGA kombinationsmuligheder
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spørgsmål: Fastgørelse med klostykker
Kan jeg fortsætte med at fastgøre mine indsatse med klostykker som før?

Svar: Fastgørelse med klostykker
Ja, alle indsatse kan stadig fastgøres med de kendte klostykker. Det samme gælder også de dybe indsatse.

Læs om afbrydermateriel LK FUGA®
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spørgsmål: Installeringsmiljø
Hvor kan LK FUGA® installeres?

Svar: Installeringsmiljø
LK FUGA® kan installeres i næsten alle indendørs miljøer såsom boliger, kontorer, skoler eller andre offentlige bygninger. Det kan monteres som indbygget eller på udvendigt underlag. Her bruges altid samme indsats, der så kombineres med dækrammer, panelunderlag eller lign. alt efter typen af installation.

Se ny FUGA design
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spørgsmål: Teknisk ramme
Hvorfor er den tekniske ramme implementeret på markedet?

Svar: Teknisk ramme
Det åbner op for en række nye muligheder, der ikke er mulige med de produkter vi har i dag:
1. Det muliggør udskiftning af rammer uden afmontering af indsatse og ledninger.
2. At færdiggøre installationen før de synlige dele monteres (mindre risiko for skrammer og malerpletter under byggeperioden).
3. Åbner op for den ekstra mulighed for fastgørelse af indsatsen på dåsen, ved at bruge fastgørelsesskruen og derved få bedre oprettelsesmulighed af indsatsen.

Læs mere om LK FUGA® Teknisk monteringsramme
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spørgsmål: Modificeret klostykke
Er klostykket blevet modificeret?

Svar: Modificeret klostykke
Ja, klostykket har gennemgået en mindre modificering. Det har fået lidt mere spidse tænder.
Dette sammen med "ripper" i dåserne giver det en bedre fastgørelse.

Læs om afbrydermateriel LK FUGA®
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spørgsmål: Ekstra fastgørelseskroge
Hvorfor er der to ekstra fastgørelseskroge på 1½ modul teknisk ramme?

Svar: Ekstra fastgørelseskroge
For at sikre en stærk og stabil fastgørelse af 1½ modul indsatsen. Dette kunne tidligere være et problem, der nu skulle være løst.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spørgsmål: Anvendelse af hulsav
Hvilken hulsav skal der bruges til forfradåserne?

Svar: Anvendelse af hulsav
For den almindelige forfradåse, skal der bruges en Ø57 hulsav (den samme som altid).
For at udføre en vindtæt hulvægsinstallation, skal der bruges en special hulsav.

Læs mere om installation af LK FUGA®
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spørgsmål: Skruetrækker til fastgørelse
Hvilken type skruetrækker skal der bruges til fastgørelse af de tekniske rammer?

Svar: Skruetrækker til fastgørelse
Fastgørelsesskruen til forfradåserne er alle med Torx 10 hoved, og det samme gælder den tekniske ramme. Årsagen til at indføre dette er, at det giver en bedre fixering og derfor en hurtigere montering. Hvis klostykkerne bruges til fastgørelse af indsatsen, er der ingen ændring i forhold til tidligere.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spørgsmål: Stikkontakter i 1,5 modul dåse
Kan både den almindelige stikkontakt og den nye USB-stikkontakt indsættes i den samme dåse?

Svar: Stikkontakter i 1,5 modul dåse
Ja, den nye USB-stikkontakt og den almindelige stikkontakt kan indsættes i den samme 1,5 modul dåse.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spørgsmål: Datakonnektorer og LK FUGA®
Hvilke datakonnektorer kan installeres i LK FUGA® serien?

Svar: Datakonnektorer og LK FUGA®
Alle de mest brugte datakonnektorer kan installeres i LK FUGA® serien: Actassi, Keystone versioner, CommScope eller lign. I både 1 modul, 1,5 modul og 2 modul versioner for 1,2 eller 3 konnektorer. Alle Actassi centerstykker er udstyret med integreret markering, der er let tilgængelig for elektrikeren men ikke synlig for brugeren.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spørgsmål: Lampetype på indsatse
Hvilken lampetype er brugt på de indsatse, der er udstyret med indikering?

Svar: Lampetype på indsatse
Alle indsatse, både afbrydere og stikkontakter der er udstyret med indikering, bruger hvide LED-lamper.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spørgsmål: Vindtæt installation
Hvordan udfører jeg en vindtæt installation?

Svar: Vindtæt installation
Ved at bruge LK FUGA®AIR dåser der er tilgængelige, både som forfradåser og indmuringsdåser, sammen med special tilbehør.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spørgsmål: Leveringsform
Hvorfor er leveringsformen blevet ændret?

Svar: Leveringsform
Leveringsformen er ændret for at skabe mere fleksibilitet. På denne måde er det totale antal af referencer blevet mindre for byggemarkederne.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spørgsmål: Installation u. rammer/tangenter
Kan produkterne installeres uden rammer og tangenter?

Svar: Installation u. rammer/tangenter
Ja, produkterne kan installeres uden rammer og tangenter i byggeperioden, da de alle er IP2X uden rammer og tangenter. Dette giver elektrikeren mulighed for at udføre hele installationen, for i sidste øjeblik, sammen med kunden, bestemme hvilken farve og rammedesign det skal udføres i.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spørgsmål: Opretningsmuligheder i dåser
Er opretningsmuligheder lige gode i alle dåser?

Svar: Opretningsmuligheder i dåser
Hvis man vil bruge LK FUGA®SLIM rammerne, skal dåserne sidde lige, da muligheden for opretningen ikke er tilstede.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spørgsmål: Fortsat brug af gamle dåser
Må man fortsætte med at bruge de gamle forfradåser?

Svar: Fortsat brug af gamle dåser
Ja indtil 01.01.17, da der i det nye reglement kommer et krav om IP3X.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spørgsmål: Sammenbygning af dåser
Kan alle dåsetyperne sammenbygges?

Svar: Sammenbygning af dåser
Ikke den orange forfradåse til LK FUGA®SLIM. De andre kan godt sammenbygges, de skal dog være af samme type.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spørgsmål: Fixering og kabeltud
Kan man bruge fixeringsbeslag og kabeltud på samme tid?

Svar: Fixering og kabeltud
Nej, man skal vælge hvilken del man vil bruge.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spørgsmål: Torx 10 skruer i afbryder og stikkontakt
Kommer der også Torx 10 skruer i afbrydere og stikkontakter, som i dåserne?

Svar: Torx 10 skruer i afbryder og stikkontakt
Ja, det er ambitionen, men vi kan ikke sige noget om hvornår det kommer.