Opgradering af LK FUGA® og OPUS® afbrydere

I de kommende måneder gennemfører vi en omfattende opgradering af afbrydere i LK-sortimentet. Det betyder, at en række produkter udgår og bliver erstattet af nye afbrydere med nye varenumre. Udskiftningen omfatter især afbrydere i LK FUGA® og LK OPUS® 66 serierne.Først og fremmest betyder opgraderingen endnu højere kvalitet, både for dig som el-installatør/elektriker og for slutkunden.

Godkendt til 16 ampere
Fremover er samtlige LK afbrydere godkendt til 16A mærkestrøm. Det skaber fuld sammenhæng mellem afbrydere og stikkontakter på tværs af hele sortimentet.

Nye terminaler
Vores nye afbrydere har forbedrede terminaler. Det letter monteringen, og terminalerne er nu ens i alle LK afbrydere og stikkontakter uden afbryder.

Endnu højere kvalitet
Der er arbejdet meget på detaljerne i udviklingen af de nye afbrydere. Forbedret tangentstilling og blød, præcis, betjening er med til at give brugeren en meget positiv "hear, look & feel" oplevelse.

De nye varer bliver løbende tilgængelige på på el-grossistens bestillingssystem. Bestillinger lagt på et udgående varenummer bliver automatisk omkonverteret til det nye produkt.

Se konverteringsliste (opdateret d. 21. jan. 2016). 

Reservedele til gamle afbrydere kan fortsat bestilles
Der kommer nye reservedele og løst tilbehør til de nye afbrydere i FUGA® serien. Men vi lukker selvfølgelig ikke for salget af reservedele til de gamle.

For OPUS® 66 fortsætter reservedelene som hidtil.

Afbrydere i serierne LK OPUS® 73 og LK OPUS® 74 fortsætter med de eksisterende varenumre i vores produktkatalog.

Ældre isætningsdåser kan ikke bruges til nye afbrydere
Isætningsdåser af ældre dato (ældre end fra 1980) kan desværre ikke bruges sammen med de opgraderede FUGA® og OPUS® afbrydere. 

I byggeboomet i 1960'erne blev der isat mange af denne dåse for indmuring 1 modul. Denne gamle udgave ses stadig i flere ejendomme.

 Når afbryderen er monteret i dåsen er der ingen synlig forskel, men tangenterne er ikke ens på bagsiden.

Tapperne til fastgørelse af tangenterne til selve afbryderen er forskellige. Gamle indsatse og nye tangenter passer ikke sammen og omvendt.

Derfor vil der fremover være 2 sæt reservedele, dækkende henholdsvis de gamle og de nye FUGA afbrydere.

Til venstre: Ny type FUGA                                             Til højre: Gammel FUGA 

Nye FUGA tangenter

Produktchef Mark Bitsch forklarer, hvad fordelene er ved de nye LK FUGA® og OPUS® afbrydere.