LK FUGA® AIR indmuringsdåsen til massive vægge

Monteres med LK FUGA® SOFT-, CHOICE-, PURE- og SLIM-designrammer.

NYHED

LK FUGA® AIR indmuringsdåser med nye fordele

De grønne LK FUGA® AIR indmuringsdåser er blevet opdateret for at gøre dit arbejde nemmere. Med ekstra skruehuller, fleksible gribere, nyt låg og meget mere, får du en lettere, pænere montering og en holdbar installation.

6 ændringer, der sikrer en nem og sikker montage

Udvendige forbedrede skruetårne

Torx 10-skruer til fiksering af indsatse i dåserne, gennem den tekniske monteringsramme. Kan bruges sammen med alle blå, røde, grønne og gule LK FUGA® AIR-dåser.  

Nye skruer

Ny Torx 10 rammeskrue, så du nu kan skrue skruen direkte igennem pudslaget og fange det nye røde skruetårn.

Ny fikseringsplade

En ny fikseringsplade med længere, bredere og mere fleksible gribere, så dåsen bedre kan få fat i betonmaterialet, når den skal kiles fast. Alternativt kan du benytte de nye skruehuller, hvor man kan skrue dåsen fast skråt ud til siderne, så den fastgøres direkte i materialet.  

Optimeret tragt

En optimeret tragt som skruen lettere kan fange, og en tyndere membran over hullet. Det betyder, at skruetårnene er nemmere at fange med afbryderskruen.

Nyt låg

Låget er blevet ændret i konstruktionen. Det betyder, at du nu kan slå låget ca 4 mm ind i dåsen, for derved at opnå en pæn og lige kant rundt om dåsen.

To ekstra diagonale skruehuller

De ekstra diagonale skruehuller betyder, at du bedre kan skrue dåsen fast til underlaget uden torsionsvridning. Skruehullerne er konstrueret med krave i bunden af 1- og 1½-moduldåserne.

Hold dig opdateret på de nyeste forbedringer

Lige nu er vi i gang med en masse produktændringer, og hvis du tilmelder dig nyhedsbrevet, bliver du opdateret på forbedringer og ændringer, som den, du netop har læst om på denne side. Du får desuden et indblik i nyheder, træning, uddannelse, konkurrencer og meget mere.

 

*Når du tilmelder dig, accepterer du at modtage markedsføringsmateriale via mails vedrørende vores produkter, tilbud, services og andre informationer, der er relevante for dig, når dette bliver tilgængeligt (max. 4 mails per måned), fra Schneider Electric Danmark A/S og/eller andre virksomheder i Schneider Electric koncernen. Alle personlige informationer som afgives ved din tilmelding hertil, opbevares af Schneider Electric i overensstemmelse med Persondataloven såvel som Schneider Electrics Privatlivs politik. Læs mere her

Med LK FUGA® AIR indmuringsdåsen er du sikret en nem og sikker montering

Når du arbejder med LK FUGA® AIR indmuringsdåser, får du en holdbar installation og en effektiv fiksering, som sikrer, at kontakten sidder, hvor den skal. Dåsernes øgede volumen giver optimal plads til installationen, og med sammenbygningsspor kan du let sammensætte dåserne.

 1. Vægge til klofastgørelse giver gode opretningsmuligheder

 2. Skruetårne sikrer en nem, god og solid fastgørelse, gode opretningsmuligheder og forøget sikkerhed

 3. Slids til lokalisering af udvendige skruetårne

 4. Forbedrede skruetårne i dåsens bund

 5. Krave omkring skruefastgørelse i bunden af dåsen gør det muligt, at skruerne sidder inde i dåsen

 • Vægge til klofastgørelse giver gode opretningsmuligheder

  Læs mere
 • Skruetårne sikrer en nem, god, solid fastgørelse, gode opretningsmuligheder og forøget sikkerhed

  Læs mere
 • Slids til lokalisering af udvendige skruetårne

  Læs mere
 • Forbedrede skruetårne i dåsens bund

  Læs mere
 • Øget volumen sikrer optimal plads til installationen

  Læs mere

Hjælpeværktøjer til montering af LK FUGA® AIR forfradåsen

Find tilbehør og hjælpeværktøjer, der sikrer en fleksibel og pålidelig installation.

Vaterpas

Vaterpasset anbefales at bruges for at sikre, at dåser sidder i vater eller lod. Det samme vaterpas kan bruges til mærkelæren, nivelleringsværktøjet og låget.

Mærkelære

Mærkelæren benyttes til at opnå korrekt boreanvisning ved hul-udskæring med hulsav.

Kabelaflastning

Kabelaflastningen kan monteres både indefra og udefra på forfradåserne til kabler fra Ø5,5 til 11 mm. Den er udstyret med en blød membran til øget vindtæthed.

Torx 10-skruer

Torx 10-skruer til fiksering af indsatse i dåserne, gennem den tekniske monteringsramme. Kan bruges sammen med alle blå, røde, grønne og gule LK FUGA® AIR-dåser.  

Låg

Du kan få låg i alle dåsestørrelser: 1-, 1½-, 2- og 2½-modulsdåser, som passer til grønne, gule og orange dåser. Låget kan bruges sammen med hjælpeværktøjer som vaterpas, nivelleringsværktøj og lokaliseringsbrik.

Vindtætte endestykker

Vindtætte endestykker monteres for at sikre en øget lufttæthed ved brug af rillerør. Endestykket klikkes fast omkring enden af rillerøret, og membranen omslutter lederne. 

Pudsudligningsringe

Pudsudligningsringe sikrer, at dåsen sidder korrekt, hvis monteringshullet er for dybt. Anvendes yderligere til dybereliggende indmurede eller indstøbte dåser. Efter pudsudligningsringen er sat på dåsen og pudset til, skæres den overskydende plast af, og du kan derefter montere FUGA-enhederne som normalt.

Fikseringsplade

Fikseringspladen er til en nem fiksering af de grønne indmuringsdåser. Monter to fikseringsplader på dåsens korte side, og bor hullet i væggen vha. et bor på Ø79 mm. Derved sikrer de bøjelige flanger på fikseringspladen dåsen en god fiksering før pudsning.

Udvendig skruetårn

Skruetårne anvendes til montering af den tekniske ramme på dåse.

Nivelleringsværktøj

Nivelleringsværktøjet er et hjælpeværktøj, der sikrer, at dåsen nemt kan installeres i den rigtige position og dybde. Med vaterpasset bliver dåserne placeret lige, og med pladen får du den rette dybde. Nivelleringsværktøjet monteres på dåsens låg og kan genbruges.

Lokaliseringsbrik

Lokaliseringsbrik til placering på låget før pudsning. Efter pudsning er det let at finde dåsen pga. de bøjelige børster, der stikker ud. Velegnet til de grønne indmuringsdåser og kan også bruges til de orange forfradåser til LK FUGA® SLIM

Dobbelt Z-tud

En dobbelt Z-formet tud til stive rør. Ved brug af denne tud kan indgangen til rørene sænkes. Den er velegnet til de grønne indmuringsdåser.

Husk at vælge den rigtige monteringsramme til den rigtige designramme

  

Til produktkatalog

LK FUGA® teknisk monteringsramme til SLIM 

En holdbar, sikker og energieffektiv installation

Installationsdåserne overholder fremtidens krav i Bygningsreglementet 2020. De er nemlig vindtætte, hvilket giver mulighed for at sikre energieffektiviteten i moderne byggerier, fordi luftgennemstrømning sænkes.

- De blå, orange, grønne og røde dåser er udstyrede med vindtætte membraner de steder, hvor der er hul til kabelføring.

- Kabelaflastningerne og endestykkerne til rillerør er også vindtætte.

- Skruetårne og udslagsblanketter er helt lukkede for luftgennemstrømning.

Find alle LK FUGA® produkter hos din foretrukne grossist

 Du finder et bredt sortiment hos vores grossister.

Find grossist

Til toppen