LK FUGA® AIR forfradåsen til hulrumsvægge

Monteres med LK FUGA® SOFT-, CHOICE- og PURE-designrammer.

NYHED

LK FUGA® AIR forfradåser med nye fordele 

De blå LK FUGA® AIR forfradåser er blevet opdateret for at gøre dit arbejde nemmere. Med stærkere hjørnekraver og mere robuste sammenbygningsspor er forfradåserne konstrueret til en holdbar, sikker og effektiv installation.

To ændringer, der sikrer en nem og sikker montage

Stærkere hjørnekraver

Dåsen har fået stærkere hjørnekraver, der sikrer, at den bliver, hvor den skal. Tilspændingsmomentet er øget med 50% (0,75 Nm), hvilket giver større styrke på hjørnerne, så dåsen har sværere ved at gå igennem væggen.

Mere robuste sammenbygningsspor

Dåsen har fået mere robuste sammenbygningsspor, som betyder, at styrken i sammenbygningen er blevet dobbelt så stærk. Det sikrer dig en nem montering med en god sammenbygning og en stærk dåsemontering.

Ændringer i sammenbygningsporene gør, at nyere og ældre forfradåser ikke kan sammenbygges.

Det skal altså være "nye med nye" og "gamle med gamle."

De nye forfradåser er lette at genkende

Overgangen fra ældre til nye forfradåser er en løbende proces, men varenummeret er det samme. Schneider Electric leverer kun de nye, justerede dåser fra nu af, men de gamle dåser er stadig tilgængelige på markedet i en overgangsperiode. Husk derfor at være opmærksom, når du sammenbygger dåserne.

Sådan kan du se forskel

 • Du finder hvide, aftagelige skruetårne på den nye forfradåse, mens de er blå på den gamle forfradåse. Så kan du kende forskel i overgangsperioden.
 • På æskerne finder du ligeledes et gult klistermærke i overgangsperisoden, så du ved, at disse indeholder forfradåser med forbedrede sammenbygningsspor.

Hold dig opdateret på de nyeste forbedringer

Lige nu er vi i gang med en masse produktændringer, og hvis du tilmelder dig nyhedsbrevet, bliver du opdateret på forbedringer og ændringer, som den, du netop har læst om på denne side. Du får desuden et indblik i nyheder, træning, uddannelse, konkurrencer og meget mere.

 

*Når du tilmelder dig, accepterer du at modtage markedsføringsmateriale via mails vedrørende vores produkter, tilbud, services og andre informationer, der er relevante for dig, når dette bliver tilgængeligt (max. 4 mails per måned), fra Schneider Electric Danmark A/S og/eller andre virksomheder i Schneider Electric koncernen. Alle personlige informationer som afgives ved din tilmelding hertil, opbevares af Schneider Electric i overensstemmelse med Persondataloven såvel som Schneider Electrics Privatlivs politik. Læs mere her

Med LK FUGA® AIR forfradåsen er du sikret en nem og sikker montering

Når du arbejder med LK FUGA® AIR forfradåser, får du en holdbar installation og en effektiv fiksering. Dåsernes øgede volumen giver plads til hele vores sortiment - også fremtidens indsatse. Med sammenbygningsspor kan du let sammensætte dåserne, mens det øgede antal fastgørelsesmuligheder styrker installationen.

 1. Skruetårne (indvendige eller udvendige) sikrer en nem, god og solid fastgørelse, gode opretningsmuligheder og forøget sikkerhed

 2. Skarpere klostykker og rillede indersider af dåserne, sikrer klostykkerne et bedre greb

 3. Sammenbygningsspor gør det lettere at bygge dåserne sammen

 4. Torx-skruer med 3x gevindstigning gør fastgøring af forfradåse tre gange hurtigere

 5. Let aftagelige (runde, sorte) membraner til fleksrør eller kabelaflastning

 

 

 • Vægge til klofastgørelse giver gode opretningsmuligheder

  Læs mere
 • Skruetårne sikrer en nem, god, solid fastgørelse, gode opretningsmuligheder og forøget sikkerhed

  Læs mere
 • Slids til lokalisering af udvendige skruetårne

  Læs mere
 • Forbedrede skruetårne i dåsens bund

  Læs mere
 • Øget volumen sikrer optimal plads til installationen

  Læs mere

Hjælpeværktøjer til montering af LK FUGA® AIR forfradåsen

Find tilbehør og hjælpeværktøjer, der sikrer en fleksibel og pålidelig installation.

Vaterpas

Vaterpasset anbefales at bruges for at sikre, at dåser sidder i vater eller lod. Det samme vaterpas kan bruges til mærkelæren, nivelleringsværktøjet og låget.

Mærkelære

Mærkelæren benyttes til at opnå korrekt boreanvisning ved hul-udskæring med hulsav.

Kabelaflastning

Kabelaflastningen kan monteres både indefra og udefra på forfradåserne til kabler fra Ø5,5 til 11 mm. Den er udstyret med en blød membran til øget vindtæthed.

Torx 10-skruer

Torx 10-skruer til fiksering af indsatse i dåserne, gennem den tekniske monteringsramme. Kan bruges sammen med alle blå, røde, grønne og gule LK FUGA® AIR-dåser.  

Skillevæg

Skillevæg til adskillelse af lavspænding og 230 volt installationer til montering. NB: i LK FUGA® AIR 2 og 2 1/2 modul dåser (ikke 2 1/2 modul indmurings- og indstøbningsdåser).

Vindtætte endestykker

Vindtætte endestykker monteres for at sikre en øget lufttæthed ved brug af rillerør. Endestykket klikkes fast omkring enden af rillerøret, og membranen omslutter lederne. 

Se alt tilbehør til FUGA

LK FUGA®AIR brandsikker forfradåse

De vindtætte forfradåser er også tilgængelige i en rød brandsikker udgave, hvor dåsen er tilført en brandbrik. Dåserne kan med denne teknologi monteres i brandsikre vægge uden at kompromittere væggens brandklasse. Dåsen kan installeres i brandklassificerede vægge EI 30; EI 60 op til EI 90.

LK FUGA® AIR SLIM forfradåse

Dåsen er designet til 5 mm undersænkning i pladevæggen. Derved gives der mulighed for at montere den unikke, ekstra flade og smalle LK FUGA® SLIM-designramme.

En holdbar, sikker og energieffektiv installation

Installationsdåserne overholder fremtidens krav i Bygningsreglementet 2020. De er nemlig vindtætte, hvilket giver mulighed for at sikre energieffektiviteten i moderne byggerier, fordi luftgennemstrømning sænkes

De blå, orange, grønne og røde dåser er udstyret med vindtætte membraner de steder, hvor der er hul til kabelføring.

Kabelaflastningerne og endestykkerne til rillerør er også vindtætte.

Skruetårne og udslagsblanketter er helt lukkede for luftgennemstrømning.

Find alle LK FUGA® produkter hos din foretrukne grossist

 Du finder et bredt sortiment hos vores grossister.

Find grossist

Til toppen